Ravintola Zinnkeller
Meritullinkatu 25
Aidon ja rehellisen saksalaisen ruoan, viinin ja oluen nimeen vannova Zinnkeller on toiminut Helsingin Kruunuhaassa jo vuodesta 1980. Perinteitä vaaliva, maukas ja rakkaudella valmistettu ruoka, huolella valitut viinit ja oluet sekä rento meininki ovat saattaneet ravintolan miltei kulttimaineeseen. Ravintoloitsijana vuodesta 2022 toiminut Nina Wiegandin, isänsä Wolfgang Wiegandin jalanjäljissä, vahvat kontaktit Saksaan näkyvät sekä viini-, olut- että ruokalistalla, ja ravintola tuokin itse maahan kaikki viininsä ja osan raaka-aineista. Erityisenä ylpeyden aiheena näin keväisin on itse maahantuotu valkoinen saksalainen parsa Bielefeldistä Steinkrögers Hof -tilalta.
Zinnkeller on liputtanut jo pitkän aikaa saksalaisten puna- ja valkoviinien puolesta, ja sen suureksi iloksi saksalaiset punaviinit alkavat vihdoin saada jalansijaa Suomessa.
Zinnkellerin Riesling-menu vuodelle 2024
Riesling Brut, kuohuviini
***
Parsakeitto ja Schwarzwaldinkinkkutikku
***
Pitkään haudutettua vasikanposkea, rosmariiniperunaa, vihanneksia
Schwarzriesling, Rheinhessen
tai
Paistettua kuhafileetä Zinnkeller, tuoretta parsaa, varhaisperunat
tai
Parsaa ja kateenkorvaa Choronkastike,varhaisperunaa,
Riesling Silverberg, Rheinhessen
***
Sitruunainen pannacotta mansikkasalaattilla
Huxelrebe, Beerenauslese, Rheinhessen
Viinisuositus 18 €, Menu 42 €
Herzlich Willkommen!