Ravintola Zinnkeller
Meritullinkatu 25
Aidon ja rehellisen saksalaisen ruoan, viinin ja oluen nimeen vannova Zinnkeller on toiminut Helsingin Kruunuhaassa jo vuodesta 1980. Perinteitä vaaliva, maukas ja rakkaudella valmistettu ruoka, huolella valitut viinit ja oluet sekä rento meininki ovat saattaneet ravintolan miltei kulttimaineeseen. Ravintoloitsijana vuodesta 2022 toiminut Nina Wiegandin, isänsä Wolfgang Wiegandin jalanjäljissä, vahvat kontaktit Saksaan näkyvät sekä viini-, olut- että ruokalistalla, ja ravintola tuokin itse maahan kaikki viininsä ja osan raaka-aineista. Erityisenä ylpeyden aiheena näin keväisin on itse maahantuotu valkoinen saksalainen parsa Bielefeldistä Steinkrögers Hof -tilalta.
Zinnkellerin Riesling-menu vuodelle 2025
Riesling Brut, kuohuviini
Riesling Cappucino
***
Parsamousse ja Schwarzwaldinkinkkua
***
Riesling Silberberg, Rheinhessen
Parsaa ja porovasan kateenkorvaa,
Savoijinkaalipedillä, varhaisperunaa
tai
Westhofener Kirchspiel, Rheinhessen
Paistettua kuhafileetä, siianmätivaahtoa,
tuoretta parsaa, varhaisperuna
***
Romanovin mansikat
Viinisuositus (8 cl/viini) 19 €, Menu 44 €
Herzlich Willkommen!